Turnusferie

I år ble det et feriepuslespill uten like for å få sommeren til å gå opp. 1åringer kan visst ikke være hjemme alene. Til tross for forskjellige ferieuker klarte vi likevel å få en hel uke fri sammen.

Så den lille familien vår dro på sydentur, til den ekte syden, Spanias solkyst, Costa del Sol, Malaga.

Jeg er nok en overplanlegger, og det var jeg veldig glad for på denne turen.

For det første hadde jeg sendt en smiskemail til hotellet noen uker før avreise, det jeg sa at vi gledet oss veldig til å bo på deres hotell, og så spurte jeg om det tilfeldigvis var balkong på noen av de typen rom vi hadde booket. De skulle gjøre så godt de kunne, men kunne ikke love noe. Så jeg smisket så godt jeg kunne, og krysset både fingre og tær for at det hjalp.

Og det gjorde det!

Så etter bebisen var lagt for kvelden kunne mor og far sitte sammen på den knøttlille balkongen og lese litt i hver vår bok, snakke sammen og ta en øl. Fantastisk deilig. Jeg hadde også pakket ned babycallen, så vi var trygg på at vi hørte hun hvis hun våknet, til tross for litt trafikkstøy.

For det andre har vi et barn som fremdeles får en del morsmelkerstatning (til helsesøsters store fortvilelse), så det brukes MYE kokt vann i vår hverdag. Jeg hadde pakket med en vannkoker. Den tok veldig stor plass i kofferten, men jeg vet ikke hvordan vi skulle klart oss uten. Hotellet hadde ikke vannkoker på rommet, og nespresso-maskinen hadde neppe gjort samme nytten.

For det tredje finnes det selskaper som driver med utleie av barnevogner ved de fleste store turist-destinasjoner. Jeg fant et som holdt til i Malaga, og booket en paraplytrille vi hentet på flyplassen når vi landet. Flyet vårt hjem gikk grytidlig om morgenen, og da betalte jeg en hundrings for at han kom og hentet vognen i hotellresepsjonen etter vi har reist. Denne var helt gull å ha for Prinsessen på erten som kun sover i vogn på dagtid, i tillegg til at vi kunne trille hun rundt.

Alternativet hadde vært å leie en prampack og ta med vår egen vogn, men for prisen av spesialbagasje og leie av prampack gikk det sikkert opp i opp.

Kjæresten er en racer på å finne hoteller, så vi bodde staselig og flott rett ved stranden. Heldigvis hadde hotellet basseng, for vi prøvde oss i ca 15 minutter uten at det var særlig suksessfullt. Sanden smakte litt for godt og bølgene var litt for skumle. Så vi holdt oss ved bassenget og livet var egentlig ganske perfekt.

På en måte var det nok med en uke, på en annen måte var det langt ifra tilstrekkelig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

A

A

29, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits