Blomster små, gule blå

Jeg har aldri hatt hage før. Eller, mine foreldre har hage. Jeg har hatt blomsterkasser. 

Det som er praktisk med blomsterkasser er at når sesongen er slutt kan man bare lempe alt i bossekker og kaste det i bosset. 

Problemet med hage er at man må ta vare på blomstene.

Nå har vi fått oss hage. Kjæresten har tatt på seg ansvaret for gressklippingen, og jeg har fått ansvar for bedene. Forskjellen på oss er iveren når det kommer til vedlikehold av våre respektive ansvarsområder. 

Kjæresten drev med grundig research før innkjøp av gress- og kantklipper. Og har klippet gresset ganske mange ganger siden vi flyttet inn her.

Bedene derimot, de har måttet lide under min totalt manglende interesse for hagearbeid.

Jeg prøver, virkelig, å synes at det er gøy. Men nei. Jeg klarer bare ikke å finne mine grønne fingre, noe sted.

Likevel må jeg jo bare gjøre det, selv om jeg ikke synes at det er noe gøy. Så jeg har luket vekk ugress, klippet ned døde rosebusker (noe som sikkert er feil), fjernet påskeliljer som er ferdig med å blomstre, prøvd å lure eføyen til å klatre over hagebuen, bundet opp rosene sånn at de ikke skal vokse inn under kledningen og vannet alle de tusen forskjellige bedene vi har fått med på huskjøpet.

Så da er det egentlig litt tilfredsstilende å stå og kikke ut vinduet, og se hvor pent det kan være.Nå har til og med galskapen gått så langt som at jeg prøver å planlegge hvilke klatreplanter jeg skal plante i bedet som går langs en fjellvegg vi har her ved huset. Sånn at de kan klatre fint oppover fjellet, og blomstre og lukte godt neste sommer. 

Det tror jeg ikke noen hadde trodd.

2 kommentarer

elisebr

03.07.2017 kl.13:03

Så fine roser! :)

Magnus Alvheim

03.07.2017 kl.21:56

Vi er i samme båt. Mine grønne fingrer er på rømmen og blir aldri funnet. Av mine grønne aktiviteter kan nevnes.: Planting av et plommetre - det dauet etter tre år. Planting av et syrintre for 10 - 15 år siden. Det har aldri kommet med mer enn tre blomster.

For tiden passer jeg på at robotgressklipperen gjør jobben sin...

Skriv en ny kommentar

A

A

29, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits