Sofie tester barnemat #2

(Gjesteinnlegg fra Sofie. Del 1 kan leses her.)

Da er endelig milepæl nr 2 rett rundt hjørnet! Iallfall når det kommer til det viktigste, mat. Mamma og pappa er mer imponert når jeg klarer å rulle fra ryggen til magen og tilbake igjen, men for min del er det mest frustrerende at jeg ikke klarer å bevege meg fremover eller rundt omkring for å kunne smake på alt det gøye som er i hjemmet mitt, men som er utenfor rekkevidde. Uansett, tilbake til det dette innlegget skal handle om, MAT!

Forrige innlegg ble avsluttet med det noen kanskje vil kalle for en cliffhanger eller teaser. Der avslørte jeg at mamma sin plan var at jeg skulle få smake på en blanding av avokado og banan. Det fikk jeg og, men bare en dag. Mamma har ikke funnet ut helt hvordan den blandingen der helst skal oppbevares uten at den blir dårlig, så det prosjektet ble tydeligvis lagt litt på is. Nå nærmer jeg meg uansett den magiske alderen av 6 måneder, og når man blir 6 måneder er plutselig utvalget av mat i butikkene mangedoblet, som igjen betyr at nye smaker kommer på løpende bånd. Mamma har slitt på kjøkkenet i timevis for å lage hjemmelagde grønnsaksmoser. De er jeg straks ferdig med å fortære, så nå må hun ha seg en dag til på kjøkkenet og lage blandinger som inneholder både kjøtt og fisk! (Jeg har smakt på lekefisken når jeg bader, men den smaker bare plast og badevann. Jeg tror ikke det er helt det samme.)

Men nå, mat-testing!

Sviskemos:
Jeg skal ærlig innrømme, jeg var skeptisk. Sviske har en litt funky farge, og så lagde pappa en veldig rar grimase når han smakte på det. Men etter litt tid så har sviske blitt en stor favoritt! Det er liksom en mellomting mellom sur og søtt, men uansett veldig godt. Jeg pleier å få sviske til dessert etter jeg er ferdig med varmlunsjen min, og det er rett og slett den perfekte avslutning på et godt måltid.
Terningkast 3 for underholdning.
Terningkast 6 for smak.

Banan:
Banan er litt mer klumpete enn det andre jeg har spist, og jeg elsker jo en utfordring. Mamma pleier bare å mose bananen med en gaffel, og da blir det litt mer motstand og litt gøyere. Banan er sånn mat som jeg får innimellom, og det er ekstra gøy når jeg får spise selv i nettet mitt.
Terningkast 6 for underholdning.
Terningkast 3 for smak.

Brokkoli og potet:
Mammaen min må være den beste i verden til å lage mat! Siden jeg er barn har jeg en automatisk motforestilling mot brokkoli, men dette var faktisk godt! Og så er det en ny farge, nemlig GRØNN! Jeg driver og øver meg på den fargen, men klarer bare å si "grøøøø". Enn så lenge. Snart klarer jeg også å si n. Pappa mener også at brokkoli er kjempesunt, så egentlig burde det ikke smake så godt som det gjør. Hva kan man si? Jeg er imponert over min mor sine ferdigheter på kjøkkenet. 
Terningkast 4 for underholdning.
Terningkast 4 for smak.

Blomkål og potet:
Noe så kjedelig. Helt greit på smak, men kjedelig farge og mistet spenningen etter bare noen dager. Helt ok, vær så god neste..
Terningkast 1 for underholdning. (Kan man gi terningkast 0?)
Terningkast 3 for smak.

Søtpotet og gulrot:
Her derimot! De 2 beste og mest fargerike ingrediensene samlet i en deilig blanding. Orange er en gøy farge, og den må jeg øve meg masse på å si. Foreløbig klarer jeg såvidt O, men språket kommer vel etterhvert. Dette både smaker fantastisk og er kjempegøy å gni utover hele ansiktet! 
Terningkast 6 for underholdning.
Terningkast 6 for smak.


Onkel Anders måtte steppe inn som stol når vi var i juletreskogen. Det funket kjempefint, sånn bortsett fra at han holdt meg i hendene mine, sånn at jeg ikke kunne slenge søtpotet og gulrot overalt i stuen til grandtante og grandonkel.

Eplemos:
Mamma trodde at svisker skulle få fart på magen, men HOI! Dette gav magen racerfart! Og så smaker det jo kjempegodt også, så det er virkelig en bonus. Eple er noe jeg får på slutten av varmlunsjen istedenfor svisker, eller blandet i grøten min til kvelds, og det er så godt at jeg sluker hele porsjonen. 
Terningkast 6 for underholdning. (Det er ekstra gøy å se ansiktet til mamma og pappa når de må skifte eple-bleiene mine.)
Terningkast 6 for smak.

Vann:
Hvem skulle tro at noe som smaker ingenting faktisk kan være godt? Dette er jo helt perfekt, for det gjør at jeg ikke er tørst lengre, samtidig som at det ikke gjør meg like mett som melk. Og så har jeg fått så gøye flaskekopper med håndtak som jeg klarer å holde selv og drikke fra, det krevde bare litt øvelse å få til teknikken og å klare å treffe munnen istedenfor nesen eller kinnet. Den kan være litt tung når det er masse vann i, men hvis jeg mister den i bakken plukker jo bare mamma eller pappa den opp igjen. 
Terningkast 6 for underholdning.
Terningkast 4 for smak.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

A

A

28, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits