Sofie tester barnemat

(Gjesteinnlegg fra Sofie)

Siden jeg får morsmelkerstatning er 4 måneder den magiske alderen for gradvis innføring av fast føde.
Hvor gradvis det egentlig ble kan vel diskuteres, for både mamma, pappa og jeg synes at fast føde er kjempegøy, og da er det litt vanskelig å moderere seg i forhold til mengden.

Mamma hadde lest opp og ned om dette med fast føde, og fått masse råd fra helsesøster, men det var ikke så lett å følge rådene. Rådene sier å begynne med en matvare og ta 1 ts første dagen og så 2 neste dag osv, osv til uken er omme, og så neste uke en ny matvare og så fortsette sånn. Men allerede den første dagen skjønte jeg veldig godt at dette med mat, det var gode greier. Så jeg ville ha mer enn bare en liten t-skje med mat. Og jeg fikk det som jeg ville.. Som vanlig. 

Uke 1: Babygrøt.
Dette var merkelige greier. Jeg elsker jo å tygge på alt jeg klarer å putte i munnen, men dette var litt annerledes. Ikke bare kunne det tygges, men det skulle jo svelges også. Etter noen dager klarte jeg å mestre teknikken, sånn at det kom mer ned i magen enn ut på klærne. Og herlighet, dette var gøy! Ekstra gøy med ansiktsuttrykkene til mamma og pappa når jeg ikke vil gape helt med en gang, og så lager de så gøy lyd når jeg tar grøten fra munnen og gnir utover resten av ansiktet. Bare litt kjedelig smak.
Terningkast 6 for underholdning.
Terningkast 3 for smak.

Uke 2: Søtpotet.
OJ! DETTE var noe annet enn kjedelig grøt! Kokt og most søtpotet med litt morsmelkerstatning i, hvem skulle trodd at det smakte SÅ godt? Smaken eksploderte jo i munnen. Det eneste kjedelige er at det går tomt så fort.. Mamma og pappa mener at vi må "ta det litt forsiktig sånn at jeg ikke får vondt i magen", men dette var jo bare namnamnam, kjempegodt! Og så så fin farge! Mor gir ekstrapoeng for at den sterke orange-fargen gjør det lettere å se hvor jeg har klart å søle mat, jeg gir ekstrapoeng for at mamma lager så morsom lyd når søtpoteten havner i øyet.
Terningkast 6 for underholdning.
Terningkast 10 for smak.

Uke 3: Potet og gulerot.
Nesten like fin farge som søtpotet, men ikke like fantastisk smaksopplevelse. Dette var helt greit, men ingen høydare, som de sier i Sverige. Ekstrapoeng for at mamma lar meg holde skjeen når jeg er ferdig med dagens porsjon. Og litt morsomt at prompene mine plutselig lukter litt gulerot.
Terningkast 6 for underholdning.
Terningkast 4 for smak.

Uke 3: Sviskemos.
Plutselig ble det blandet inn noe annet midt i uken enn det som egentlig var på planen. Foreldrene mine mener at dette skulle hjelpe litt på magen, og det høres jo veldig greit ut. Problemet er bare smaken.. Jeg er litt skeptisk. Dette var annerledes enn noe av det andre jeg har fått smake, og jeg er ikke helt sikker på hva jeg egentlig synes om det. 
Foreløbig usikker på terningkast, jeg må smake det litt mer før jeg bestemmer meg. Jeg skal holde dere oppdatert!


Det er så langt jeg har kommet i smakingen av nye og spennende ting. Neste uke er det visst banan og avokado som står på menyen. Pappa synes at den blandingen høres rar ut, mens mamma insisterer på at "alle på internet sier at babyer synes at det er godt", så da får vi nesten bare vente og se hva min dom blir. Dette med testing av babymat blir kanskje en føljetong, hvis mamma bare lar meg få lov til å ha noen gjesteinnlegg fremover. Jeg har jo så mye på hjertet!

(Og hvis dere vil lese en ordentlig mammablogg, og ikke bare en motvillig en, så anbefaler mamma HeiaMamma. Hun lo så godt når hun leste den en dag at jeg våknet fra middagsluren min med et hyl. Så da er den nok morsom også, selv om jeg personlig ikke helt ser humoren i det..)

4 kommentarer

Heia Mamma

21.11.2016 kl.14:18

Hehe, herlig hun der Sofie <3 Her er ulike potet og gulrotmoser en hit - men ikke så bra som smoothie. Smoothie topper alt! Grøt er ok om man er sulten! Og elsker at du gir terningkast 10 og sånn, hihi <3 <3 <3 Ha en fantastisk dag :D

A

22.11.2016 kl.22:21

Heia Mamma:
Det blir nok smoothie etterhvert, må bare få inn evnen til å spise først ;) Og være sikker på at hun ikke reagerer på noe. Mat generelt er tydeligvis gode greier.

funderier

21.11.2016 kl.14:47

Dette er så mosomt og bra skrevet at du bør vurdere å spørre mammaen din om hun ikke vil vurdere å utgi en liten babyrbok med vinkling av dine erfaringer nå og en tid framover...Ser fram til videre testing av mat og livserfaringer...

A

22.11.2016 kl.22:22

funderier:
Tusen takk for en utrolig koselig kommentar! :) Det kommer nok mer etterhvert, jeg må bare være sikker på at det ikke er kjedelig.

Skriv en ny kommentar

A

A

28, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits