#Kliss

"And I'd choose you; in a hundred lifetimes, in a hundred worlds, in any version of reality, I'd find you and I'd choose you."

Kiersten White, The Chaos of Stars

Det er ikke så lett dette med spedbarn, og det blir garantert ikke noe lettere med småbarn. 
Overalt står det at de ferske foreldrene må passe på å få tid til hverandre, og til seg selv. Men det er ikke så lett det, alltid. 

Som når jeg bare vil ligge på sofaen og døse, eller ha meg en liten powernap. Men babyen er overtrøtt, og ikke vil slutte å grine. Når det eneste som får hun til å være stille er konstant bevegelse, om det er i armene til en voksen, frem og tilbake og frem og tilbake på gulvet, eller om det er i vognen er et fett. Poenget er bevegelse. 
Eller når jeg ikke får spist frokost før mange timer etter vi har stått opp, fordi hun hyler med en gang hun legges ned og ikke vies 100% oppmerksomhet, da blir det litt vanskelig å lage mat eller spise.

Da er det godt å ha en snill, trygg og god tullepappa som kan ta sin del av kos, stell, underholdning og oppmerksomhetsgiving. Siden vi har flaskebaby kan han også bidra i matingen.
Da er det godt å ha en pappa som tar ungen i vognen og sier: "Nå går vi på tur, vi blir vekke i en time. Legg deg til å sove litt du."
Det er godt å ha en gøy pappa som underholder datteren sin med lek, sang og prat, selv om han er syk, sånn at jeg kan få i meg noe mat, skrevet et lite blogginnlegg eller strikket noen omganger på dagens strikkeprosjekt.

Det er fint å ha en partner som lager middag mens jeg får babyen til å sove for kvelden. Som tømmer i et glass vin til meg når babyen sover og masserer skuldrene mine før han må gå på nattevakt. Som får meg til å le når jeg egentlig har lyst til å begynne å grine. Og som kjøper fine gaver til både mor og baby, sånn at hele familien kan være like tøff.

Jeg er så glad og takknemlig for at vi valgte hverandre, jeg kan ikke se for meg noen andre som pappa til mitt barn. 
Heldigvis. 
Det er så flaks at vi traff hverandre, og at det ble oss to.
(Jeg tror ikke noen trodde at vi kom til å være her, når ryktene begynte å gå for fire år siden.)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

A

A

28, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits