Hobby

Når jeg var på jobbintervju fikk jeg spørsmål om hva jeg likte å gjøre på fritiden, om jeg hadde en hobby. Jeg svarte: "Hvis dere tenker på noe håndarbeid eller noe sånn, nei. Selv om jeg har vært nattevakt i mange år kan jeg ikke strikke engang." Det er kanskje en sannhet med modifikasjoner, min bestemor lærte meg en gang jeg gikk på barneskolen å strikke rettmasker, men etter det har jeg ikke tatt i et strikketøy.

Og så satt jeg en nattevakt, og så på en kollega som strikket. Hun strikket putetrekk, med tjukke pinner og et tjukt garn. Og det gikk fort unna! Så jeg spurte hun om hvilket garn hun brukte og hvor det var kjøpt, og så dro jeg på butikken og handlet inn. 
Men istedenfor å handle inn til et putetrekk, handlet jeg inn til et pledd. Og så var det bare å begynne. 

Jeg synes det gikk så strålende flott, at jeg satt i gang med flere prosjekter. Jeg strikket meg en hals, og et skjerf til lillebror. Ved hjelp av google og youtube strikket jeg en genser og jakke til meg selv, og når jeg ser tilbake, så burde jeg kanskje ha undersøkt hva "glattstrikk" var, for hele jakken er strikket i riller. Jeg lærte hva som var bol og hva som var bærestykke, jeg spurte og grov på garnbutikken, og jeg lærte meg etterhvert å strikke oppskrifter. Når jeg stod fast dro jeg ut til Besto, og hun sa så greit: "Bare gjør som det står. Ta et skritt av gangen." Så da gjorde jeg det.

Jeg strikket en lue til kjæresten (som jeg ikke kan huske å ha sett han brukt..), og når jeg ble gravid måtte jo babyen også få strikkede klær av mamma. Sakte men sikkert lærte jeg meg å strikke mønster, jeg lærte meg knapphull og kast, felling og øking og hvordan man snur midt i arbeidet.

Heldigvis gjør øvelse mester, og mitt siste prosjekt er en genser til kjæresten, basert på en kofteoppskrift. Her var det både sying, klipping og montering, men det fikk jeg heldigvis hjelp til. Jeg er ikke fornøyd med genseren, for det er en del småfeil på den. Men den er ikke like mislykket som en del av de tingene som ligger i mitt skap, og nå vet jeg at jeg kan bedre.

Så da er det bare å kaste seg over nye prosjekter igjen, og så vet jeg jo heldigvis at øvelse gjør mester, og en gang kommer jeg til å strikke noe avansert som jeg er 100% fornøyd med.


Liten tvil om hvem som blir det tøffeste paret på akvariet når pappa-permen begynner i mars.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

A

A

28, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits