12 uker

Jeg snakker egentlig ikke i uker. Jeg snakker i måneder.
12 uker er 3 måneder. På en måte. Hvis man tenker at en måned er 4 uker. Men det kan bli feil hvis man skal tenke dato til dato.

12 uker er så lenge man vanligvis venter på å si at man er gravid til noen. Det er liksom normen.

Og det er litt rart å tenke på de første 12 ukene jeg var gravid. De gikk så utrolig tregt.
Jeg ville bare at de skulle skynte seg å bli ferdig, sånn at vi ikke trengte å holde det hemmelig lengre. Jeg er egentlig ikke så flink til å holde på hemmeligheter. 

Men de siste 12 ukene har gått kjempefort. For det er bare 12 uker siden Sofie ble født.

Hun har gått fra å være en tanke og idé, til et ønske, til en liten klump av celler og kjærlighet, til en ganske abstrakt og sprellende skapning inni magen min og tilslutt til en liten person.

Et lite menneske liksom.
Som gråter når hun er sulten, sutrer når hun er trøtt, beundrer pappaen sin, snakker med lekene sine og smiler til alle hun møter på sin vei.

Hun hater å ligge på magen på gulvet, for hun kommer jo ingen vei, uansett hvor mye hun sparker med beina. Hun elsker å bli båret rundt og holdt sånn at hun får se alt i hele verden. Hun spreller så mye når hun bader at det nesten skvulper over. Hun hyler av glede når det rister masse i vognen når vi går tur på grusvei. Hun klukker og ler i søvne. Hun er fremdeles like facinert av dyrene i bøkene med lyd som hun var når den var ny, selv om vi har lest de ca tusen ganger. Og på bare en liten uke har hun gått fra å ligge og se på lekene som henger over henne, til å forstå at hvis hun dytter i de beveger de seg og lager lyd og det er gøy.

12 små uker liksom. Og så mye personlighet.

Det er rart hvordan like lang tid kan kjennes annerledes ut.

2 kommentarer

funderier

03.10.2016 kl.16:21

Flott lita jente, men de vokser fort så nyt stunden. Som veteranbestefar tipper jeg at det er stor stas i den generasjonen også.

Ha en fin dag.

A

03.10.2016 kl.21:21

funderier:
Tusen takk :) Ja, hun er helt nydelig. Og det er stas for både besteforelde og oldeforeldre.

Skriv en ny kommentar

A

A

28, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits