Forrige helg

Forrige helg var jeg på besøk hos lillebror. Han har nemlig flyttet hjemmefra for første gang, nærmere bestemt har han dratt på folkehøyskole i Lofthus i Hardanger. Han stortrives og har skrytt veldig, så nå skal minstebror på den samme linjen og skolen til høsten igjen. Da er det trygt å vite at det går ann å komme på besøk for storesøstre som aldri fikk gått på folkehøyskole.

Jeg kjørte fra Bergen til Lofthus lørdag formiddag, og kom frem etter noen timer i bilen. Da viste Anders og kjæresten hans Lena meg litt rundt på skolen og jeg fikk hilse på litt forskjellige andre elever på skolen og se rommet der jeg skulle sove om natten. Så fikk vi litt rundstykker og pålegg og spise. Etterpå trengte jeg en liten lur før middagen. Det ble stelt i stand elev-kveld, som går på rundgang blant de forskjellige linjene. Den lørdagen jeg var der, så var det jakt-linjen som arrangerte. De hadde invitert til bygdefest med trafikklys-tema. (For de uinnvidde betyr det at man skal signalisere sivilstatusen sin med farger. Grønn for singel, gul for usikker og rød for opptatt.) Til tross for magen, fant jeg ut at det var tryggest å finne frem en rød skjorte. Man kan aldri vite når man er på bygdefest.

SAMSUNG CSC
Lillebror og storesøster

Vi fikk servert fantastisk god mat. Tidligere i skoleåret hadde jaktlinjen vært på tur til Sverige for å jakte på villsvin, og tydeligvis klart å skyte noen. Vi fikk servert selvfanget villsvin, med kjempegodt tilbehør. Til dessert fikk vi ostekake med safarikjeks som bunn! Jeg ELSKER ostekake, og å bruke safarikjeks som bunn kan ikke kalles noe mindre enn en ostekake-revolusjon! Det skal garantert prøves her hjemme en gang i fremtiden.
Etterpå var det underholdning, med sang, sketsjer og videoklipp fra turene deres. De var kjempeflinke.

De har også hestelinje på denne skolen, og jeg er ikke i nærheten av like trygg rundt disse dyrene som lillebror er. Flaks at de var bak et gjerde.

Søndagen fikk vi servert kjempedeilig frokost. Så gikk jeg og lillebror en liten tur i området. Vi fant en lekeplass, og satt og disset og snakket en liten stund. Når vi kom tilbake til skolen satt noen av med-elevene til Anders og snakket om soft-is. Så da inviterte vi med oss Lena på kjøretur til Odda for å kjøpe soft-is. Det var rett og slett en fantastisk idé. 

Jeg skulle ønske at jeg hadde tenkt på at det var et alternativ å gå på folkehøyskole når jeg var yngre, for det virker rett og slett kjempegøy. Men samtidig er jeg glad for at jeg begynte rett på universitetet, for da ble jeg fortere ferdig med skolen og utdannelsen jeg visste at jeg ville ha.

2 kommentarer

Pernille

03.05.2016 kl.10:42

Jeg har ikke gått på folkehøyskole selv, og tror ikke jeg kommer til å gjøre det senere. I hvert fall ikke sånn som det ser ut nå. Selv har jeg tre yngre søsken, så blir spennende å se hva de velger :) Ønsker deg en kjempefin dag!

A

04.05.2016 kl.13:22

Pernille:
Det er jo noen som går på folkehøyskole selv om de er over 20 år, som min bror. Men jeg tror ikke jeg kunne begynt på det nå, når jeg nærmer meg 30, med samboer og huslån og baby på vei. Det hadde blitt litt tungvint.
Men det virker jo absolutt som et vettugt alternativ til å begynne rett på studier, hvis man ikke vet hva man vil studere.

Skriv en ny kommentar

A

A

28, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits