Gdansk

Ut på tur med familien.


Papsen (nettopp fylt 50, ser du det på han?), Minibror og meg.


Lillebror og Mamsen.

Sånn siden Paps (og Mams) er over gjennomsnittet glad i gamle bygninger og ting har jeg (og brødrene) nå fått en gruding innføring i de fleste historiske ting som er å finne i Gdansk. Gamle kirker, kraner, møllehus (det finnes faktisk 2!), ruiner og museum. Jeg føler at det sier litt når Papsen våkner på fredagen og utbryter: "At jeg ikke har tenkt på det før! Gdansk er jo Østersjøens Amsterdam!" (Altså, havneby og handelssentrum.) 

Mesteparten av tiden ble altså brukt sånn som dette:


Papsen forklarer. Resten bare står og hører etter.


Sitte på en benk og vente, og høre, og vente. 

For å gjøre det litt lettere for de som ikke har sin egen personlige guide med litt spesielle preferanser, kommer her en liten liste med som er verdt å bruke tid på i Gdansk:
- Sitt på en restaurant ved elven (selv om det er VELDIG turistbefengt) og drikk øl og se på livet. 
- Ta en tur inn i Mariakirken og kikk deg rundt. Kanskje litt småsært, men den er uvanlig lys i forhold til mange andre katolske kirker. Jeg liker katoske kirker bedre enn protestantiske. Det er så mye mer å se på. Skulle bare ønske det var noe info på engelsk for oss som ikke vet alt som er å vite om kirker.
- Spis villsvin på resturanten Euro (som ligger i hovedgaten). Ufattelig godt.
- Skal du innom et museum gå på "Roads to Freedom" på Solidaritetsmuseet.  Overraskende bra museum. Info på både polsk og engelsk, og faktisk ganske spennende.
- Bare gå rundt i gamlebyen og kikke. Masse fine ting å se på, og små sjapper som selger rav og andre souvenierer.

Men nå er det tilbake til hverdagen, igjen. Kanskje like greit. 

4 kommentarer

*Hylja*

03.09.2012 kl.18:26

Deyum. Pappa ble også 50 år i år, og det er med et tungt hjerte jeg må innrømme at han ser hakket eldre ut. Er det billig å reise til (og befinne seg i) Gdansk?

A

03.09.2012 kl.18:29

*Hylja*:
Papsen er treningsnarkoman, så det er nok derfor han ser litt yngre ut.
Vi fly med Wizz-air, og jeg hadde ikke noe med noe pengebestyr å gjøre. Det var en feiring for min far, så mine gamle foreldre spantet. Veldig greit.
Men å befinne seg der er iallefall veldig billig. 150kr for en hårklipp, 14kr for en øl og en svær middag til godt under 100-lappen. Tror hotellprisene ligger på omtrent det samme.

Arne Solli

03.09.2012 kl.21:54

Har eit veeeldig stillesitjande yrke og då blir ein lett høg på endorfiner. :-)

Med W!zz-Air kan ein fly _direkte_ frå m.a. Sandefjord, Stavanger og Bergen til fleire aust- og sentraleuropeiske byar. Dermed kan ein nå byar som Danzig (Gdansk), Posnan (Posen) og Breslau (Wroclaw) utan å kaste bort tid på flyplassar (les: Kastrup, Schiphol). Dette er rett og slett fantastisk. Eg oppdaga nettopp flyselskapet W!zz-air fordi eg ville finne ut kva for destinasjonar som var mulig å nå frå Bergen etter kl. 18:00 på ein torsdag.

W!zz-Air dukkar ikkje opp i vanlege portalar som gotogate.no, men ein må bestille reisa på nettsida til flyselskapet.

http://wizzair.com/nb-NO/Search

A

03.09.2012 kl.23:37

*Hylja*:
Papsen har svart litt om fly og sånn her :) Sånn at du ser det ;)

Skriv en ny kommentar

A

A

28, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits