For et LIV! del 2!

Buss-klage-innlegget fra i går inneholdt et ps, og det er det pset jeg skal være litt frustrert over i dag. For en gangs skyld blir det et innlegg uten bilder.

I dag skulle jeg operere kneet, eller, operasjon og operasjon. Jeg skulle i narkose og så skulle kirurgen inn å kikke på kneet mitt. Hvis det var noe han kunne gjøre, skulle han gjøre det, men det var vel mest fordi det var siste mulighet og alt annet er forsøkt.
Det som er problemet mitt er at jeg siden slutten av barneskolen ikke har kunnet løpe eller gå nedover i terreng (bruker dobbelt så lang tid ned fra Preikestolen som opp) fordi det gjør vondt og føles som om kneet mitt svikter. Jeg har vært undersøkt av tre leger med røntgen, fysio og litt av hvert uten at noen har funnet ut av noe.
I sommer var det endelig en som fant ut av noe, og som viste litt handlekraft og sendte meg til MR og henviste igjen til operasjon på Bergen Kirurgiske Sykehus. MRet viste ikke så mye, kun litt slitasje, men legen mente at siden jeg har hatt det så lenge var det verdt å sende meg til artroskopi for at en kirurg kunne ta en kikk på det. Hvis kirurgen fant noe ville han gjøre noe med det, og jeg ville bli frisk som en fisk og kunne løpe, jogge og gå tur igjen.
Jeg har giret meg opp i laang tid nå, fikk vite at jeg ble godkjent for operasjon i september og har gru/gledet meg siden da. I dag var dagen, og jeg prøvde å få kirurgen til å love meg at jeg skulle være bra igjen når jeg våknet. (Det ville han ikke.)
Og så våknet jeg, fikk litt å drikke og spise og satt bare å ventet på at kirurgen skulle komme å fortelle meg hva de fant og hva de gjorde. Så kom han, og fortalte meg at de fant ingenting. Litt lett slitasje på knokkelen og en menisk, men ingenting de kunne gjøre noe med og ingenting som forklarer hvorfor jeg har vondt. Jeg tror han fikk litt sjokk, for jeg tror ikke han har opplevd at noen har begynt å grine når han forteller de at det ikke er noe i veien. (Jeg skylder på dopet!)
Så nå humper jeg rundt på en krykke, har vondt i kneet og sliter med å komme meg opp og ned trapper. (Bra mamma og pappa sitt hus er så handikappvennlig!) Alt for ingenting. Hadde jeg hatt vondt fordi de hadde fikset noe hadde det vært greit, men det å sitte her uten full funksjon og vite at jeg ikke kommer til å bli bedre enn jeg var før er litt surt. Samtidig er det jo greit å utelukke at det er noe med leddet, så får jeg heller piske den nye fastlegen min i gang med flere undersøkelser hvis jeg gidder å gjennomgå det styret en gang til.
Menmen. Livet går visst videre.

7 kommentarer

loveceline

05.01.2010 kl.23:39

ååårh, velkommen i kneskade av kne-som-e-i-"orden"-og-ikkje-kan-fikses-men-allikevel-gjør-vondt klubben!! me sko tatt oss ein tur på kjerag...der sko du sett me hadde brukt TIMESVIS ner...OFF

Lotte

06.01.2010 kl.02:29

Så frustrerende! Å gå gjennom alt det der for så å finne ut at det "ikke er noe som er galt". Hvor lenge må du humpe rundt på krykker nå da? Been there. Det er grusomt. Klarer du å bøye kneet, eller må du ha det rett ut? For isåfall håper jeg du har god plass på doen din, høhø. Jeg måtte sitte med do-døra opp i 3 uker etter jeg hadde sydd i kneet. Det var det privatlivet på toalettet liksom. hehe

God bedring da!

A

06.01.2010 kl.09:08

loveceline: Jeg tror aldri jeg hadde kommet meg ned fra kjerag :P Da hadde luftambulansen vært nødt til å komme å hente meg

A

06.01.2010 kl.09:10

Lotte: Må bare ha krykker til det ikke gjør vondt lengre. Klarer å gå litt, men har problemer med trapper og sånn. Jeg klarer å bøye det fint, det bare knaker og høres ut som magen min når den rumler :)

Tante Jul

06.01.2010 kl.09:50

"høres ut som magen min når den rumler"? Det var da spennende! (sånn håndleddet mitt hørtes ut da jeg hadde verdens kraftigste senebetennelse, forøvrig).

Det der er noe av det verste som finnes. Å vite at det er noe galt, og så er det ingen som finner ut av det. Enda verre når det virker som om folk tror det er noe du innbiller deg og at du egentlig er helt frisk.

A

06.01.2010 kl.11:18

Tante Jul: Pappa mente at det sikkert bare er luft, og det høres jo logisk ut det. Så tror jeg kjøper den forklaringen, selv om jeg er livredd for at hele beinet mitt skal falle av.

Jeg har hatt det her så lenge at folk har glemt at jeg har det. Siden jeg ikke har snakket om det på 4-5 år er det ikke så lett å huske på alt heller, så det er ikke så rart

A

06.01.2010 kl.21:39

Tante Jul: Fikk en ny sammenligning i dag. Når jeg gikk opp trappene til fysioen hørtes det ut som om kneet mitt prompet. Sånn bare for å holde deg oppdatert :)

Skriv en ny kommentar

A

A

28, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits