Kaaaanskje kommer papppa

på besøk i morgen kveld. Lallallaaaaalalalalaaalage eplepai og digg!
Det er vel egentlig ikke noen kanskje. Pappa kommer på besøk i morgen, og skal overnatte til tirsdag.

Jeg skjemmer vekk pappaen min. Han er veldig heldig som har meg som datter altså. Gratis husrom, og middag, og eplepai og hele pakken. Tror ikke det finnes en bedre datter i hele vide verden altså.

Pappa er en veldig spesiell pappa. Han er den beste pappaen jeg har, og det sier ganske mye (egentlig ikke, jeg har jo ingen andre). Men på den andre siden kan du og si at jeg er den beste datteren han har (siden jeg bare har to brødre)

pappa2

Pappa er veldig teknisk, så teknisk at han bygger pcer. Men teknisk nok til å huske å ta på tastelåsen er han ikke, og det pleier å resultere i at jeg får ganske mange mms'er med bilder av han selv. Det er fine bilder av en fin pappa altså, men 10 helt like bilder er ikke akkurat helt nødvendig for å si det sånn.
Grunnen til at det er jeg som får disse mms'ene er fordi jeg ligger øverst på telefonlisten hans. Noe som egentlig er ganske heldig for han, siden det hadde vært mindre kult om han hadde bombandert en sjef, bekjent eller f.eks tannlegen sin med bilder av seg selv.

Og Pappa er også veldig glad i å ha ting i system. Han er så glad i å ha ting i system at han (som heter Arne) fant seg en dame som også begynner på samme bokstav (mamma heter da Ane). Og ikke nok med det, neida, når jeg ble født hadde det jo vært dumt hvis mønsteret ble brutt, derav Aleksandra. At mine to småbrødre heter Anders og Audun kommer vel ikke som noe sjokk... Så vi kalles bare for A5. Litt kult, men mest nerd. Nå er de forresten blitt A4, siden jeg har flyttet hjemmefra.

Pappa er også doktor. Ikke en legedoktor, men doktor i historie. Det vil kort sagt si at min pappa er ekspert på ting som handler om sambuarskap på sunnmøre på 1800-talet. Han kan en del andre ting også altså, men hvis du får han i gang på temaet sambuarskap på sunnmøre på 1800-talet er han lost. Da kan han vel egentlig snakke i flere timer. I sånne situasjoner er det greit å ha med seg en iPod eller annen underholdning.
pappadoktor
Pappa får bevis på at han vet veldig mye om sambuarskap på Sunnmøre på 1800-talet av en rektordame eller noe.

Pappa er også treningsnarkoman. Han sier selv at han ikke er det, han blir bare veldig gretten (abstinenser) hvis han blir syk eller på andre måter ikke kan få sine daglige sykkelturer.
pappatrening
Pappa sin korte rute til jobb

Det at Pappa sykler såpass mye betyr at han er ganske godt trent. Noe som gir en stakkars sunnmøring veldig høye tanker om seg selv. Derfor liker han godt å sprade rundt på stranden i bare en liten speedobukse. Jeg har flere bevis, men skal spare deres sarte øyner for denslags. Han har fått tilnavnet "Günter" i familien. Et år var det så ekstremt flaut at jeg kjøpte en ny badeshorts til han før vi skulle på ferie, og at Günter-trusen på mystisk vis forsvant. Noen år senere når Pappa hadde storopprydning i skapene sine fant han den igjen helt bakerst i t-shorte skuffen sin, men da var jeg heldigvis blitt så gammel at jeg ikke lengre dro på ferie med familien. Det er det som på godt norsk kalles å dodge en bullet.

Pappa er også veldig glad i å mimre. Han liker godt å dra en liten tur ned memory-lane når vi sitter rundt middagsbordet og fortelle om når han var ung. Til dere som trodde at det kun var 80-åringer som drev med dette: Dere har ikke møtt pappaen min!
Hvis noen vil ha 2 glass brus på lørdagen får vi høre om at når pappa var ung var det bare snakk om brus på bursdag og 17 mai! Og julaften. Og nyttårsaften.. Og.. Ja.. Og jeg som er veldig glad i å bade i badekar (som vi ikke har på Tau, men som de har på Einerhaugen), så får jeg høre at når pappa var ung, så var det ikke snakk om å bade flere ganger i uken. Da badet de kun annenhver fredag. Og alle min proteser på at det faktisk var han som kjøpte med seg badekuler til meg når han kom fra London og at de ikke kan brukes i dusjen, blir høflig og bestemt avfeid med at: "han ikke vet hva han kjøper når han går inn i en butikk som lukter såpe og plukker med seg noe rosa til meg". Han husker iallefall at jeg liker rosa :) Plusspoeng for det!

Jeg gleder meg iallefall til å få besøk av pappa i morgen og til å spise eplepai.

pappa1

3 kommentarer

Lizbeth Osnes

27.04.2009 kl.02:15

Åååååh, det virker som om du er utrolig glad i pappaen din - det er så herlig å høre/lese =) Jeg har et godt forhold til mine foreldre også, jeg mener at det er noe av det viktigste man kan ha :) Kos deg mye i morgen med både pappa på besøk og eplepai på fatet!PS: Vil du gjøre meg glad ved å stille meg spørsmål til min spørsmålsrunde? Du kan spørre om absolutt alt - elsker en utfordring. Svarer selvfølgelig helt ærlig!

Lizbeth Osnes

27.04.2009 kl.02:26

Hehe, det var ikke det å slenge inn reklame som var meningen her egentlig, jeg har bare kopiert det og limt inn nederst på kommentarene mine - vil jo at leserne mine skal bli best mulig kjent med meg, og hvilken måte er vel bedre enn å ha en spørsmålsrunde?=) Siden det ikke er den som er tema på innlegget en gang kan det være vanskelig å finne frem til den også :)Så flott at du har så god kontakt med dem - det er så utrolig viktig!=) Faren din så forresten veldig koselig ut, og morsom måte du skriver på - han er teknisk nok til å bygge datamaskiner, men ikke teknisk nok til å huske tastelåsen.. Haha, ser det for meg om han skulle ha sendt bilder av seg selv til noen andre enn deg - er jo ikke alle som ville forstått grunnen til at det ble slik!=P

Pappa Solli

03.05.2009 kl.07:49

Paien var kjempegod og det var kjekt å vere på besøk. Derfor blir nok ikkje lenge til neste besøk.

Skriv en ny kommentar

A

A

28, Bergen

Jeg pleide å være kul, men så ble jeg mor. En noe motvillig mamma-blogg.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits